Veritas Backup Exec 16 Windows Server Onpremise Initial (elektr. reg.) + 12 hónap Basic maint.

Gyártó: Veritas
Kiszerelés: letölthető (elektronikus változat)
Várható szállítási határidõ: 1 hét
Jutalompontok: 971
Bruttó ár: 308,483 Ft
Mennyiség:  Kosárba Tesz
Symantec Backup Exec 2012

A termék a különböző fizikai, és virtuális szerverek (esetleg munkaállomások) mentésére szolgál. Jelenleg az egyik legrugalmasabb rendszer-visszaállító szoftvernek tekinthetjük, mivel a visszatöltésnél a program alkalmazkodik akár a megváltozott hardverkövetelményekhez is. A program alapverziói az adott szerver adatainak a megvédésére szolgálnak, azonban ezek nem fednek le minden esetet, ilyenkor külön Agent, vagy Option vásárlására van lehetőség.

Újragondolt kiadások a 2012-es verzióban:
-Az alapverzió neve: Backup Exec 2012.
-Symantec Backup Exec 2012 Small Business Edition: Ez egy hasonló változat, mint az alap, azonban jelentős különbség van a korábbi Small Buiness változathoz, ugyanis ez már nem csak Windows SB szerverre telepíthető, hanem normál Windows szerverre is, azonban új megkötés lépett életbe, mégpedig az, hogy aki ilyet szeretne használni, az maximum 3 darabot vehet ebből a programból, és nem lehet keverni a többi kiadással!
-Symantec Backup Exec 2012 V-Ray Edition: Ez egy új kiadás a programcsoporton belül. Alapvetően virtuális host szerverek mentésére tervezték, bár nem csak így működik. A lényege, hogy az adott szerveren mindent képes menteni, elsősorban itt az esetleges nagyobb számú Windows-os vagy Linux-os virtuális gépekre érdemes gondolni, és nem kell hozzá Agent, sőt a Deduplication-t is beleépítették. Maga a termék processzoronként vásárolandó. Két fajta licence van hozzá, az egyiknél legfeljebb 6 magos, a másiknál legalább 8 magos processzoronként kell vásárolni belőle egyet-egyet.
-Van még egy újdonság, a mentett terület alapján TB-onként is lehet terméket vásárolni, elvileg minden eszköz megengedett erre, csak a végső méret számít. (Symantec Backup Exec 2012 Capacity Edition)

Új funkciók a 2012-es verzióban:
-Új adminisztrációs konzol: Ebben a kiadásban a termék felülete teljesen megváltozott, ráadásul a könnyebb betanulhatóság miatt a működési logikát is megváltoztatták. Van rá eszköz, hogy a korábbi verzióban létrehozott munkafolyamatokat átkonvertáljuk az új formába, de nem tud mindent automatikusan kezelni!
-Integrated bare-metal and dissimilar hardware recovery: Teljes szerver helyreállítás lehetősége akár percek alatt, akár eltérő hardverre. (Hasonló mint a korábbi System Recovery-nél volt)
-Convert Backups to Virtual Machines (P2V and B2V): Kicsit az előző funkcióhoz kapcsolódik ez az újdonság. Ugyanis a meglévő mentésünket átkonvertálhatjuk virtuális képpé, és már mehet is a virtuális szerveren tovább a munka. Sőt, már kapásból a mentésnél is megadhatjuk, hogy egyből hozzon létre ilyen virtuális képet, és akkor még konvertálni sem kell, csak be kell kapcsolni a virtuális szervert.
-High Availability for Virtual Applications with Virtual Machine Auto Recovery for VMware: Felmerülhet a kérdés, hogy mi van, ha a virtuális környezettel is baj van. Nos azt hiszem erre gondoltak, amikor lehetőséget adtak arra, hogy automatikus disaster recovery-vel támogassuk a virtuális gépet.
-Guided restore: Helyzetérzékeny menükkel segíti a program, hogy még egyszerűbb legyen a dolgunk, ugyanis csak azok a menük jelennek meg az adott szituációban, amelyeknek értelmük van.
-Client/source deduplication for Linux servers: Már nem csak a windows-os szerverekhez vásárolhatunk Deduplication option-t, hanem a Linux szerverekhez is, és mivel a deduplikáció már a kliensen (forráson) megtörténik, jelentős, akár 10 az 1-hez hálózati forgalom csökkenés tapasztalható. A deduplikációból adódóan egyébként is kevesebb adat jön létre, így a hálózati forgalom kiterjedt mentési esetben akár kritikus is lehet.
-Discover unprotected data: A központi menedzserről könnyűszerrel felfedezhetjük, hogy mely szereverünk, adatunk nincs még védve.
-Virtual Machine Validator: A vSphere client console-on keresztül könnyen megvizsgálhatjuk a visszatölhetőségét az adott VM mentésnek. Ezen a felületen keresztül is menedzselhetjük a mentéseinket.
-New storage handling: Nem csak támogatja a szóba jöhető tároló egységeket, de menedzselhetjük is, hogy mi hol van, mennyi hely van még, mi a legjobb mentési hely.
-New and improved notifications: E-mail-es vagy szöveges üzenetben tájékoztat, ha a mentési folyamatban valami érdemleges dolog történik. A leveleket SMTP alapon küldi ki.
-Funkcióbeli különbség, hogy a korábban vásárolható beépített folyamatos védelem helyett, csak 15 percenkénti mentést lehet beállítani.
-Néhány Agent-et az egyszerűbb kialakítás miatt összevontak egy termékké, azonban funkció szerint ettől függetlenül ugyanúgy meg kell vásárolni őket.Így járt például a Virtual gépeket menedzselő Agent is: ebből lett a Agent for VmWare and Hyper-V. Összevonták a korábbi Exchange, MS SQL Server, MS SharePoint, MS Active Directory, Enterprise Vault, Lotus Domino Server, Oracle on Windows or Linux támogatásokat egy termékké, ez lett a Backup Exec Agent for Applications and Databases.
-Az Option részen is van egy ilyen névösszevonás, a létrejött termék az Enterprise Server Option. Ebbe a következő korábbi Option-öket rakták bele: Advanced Disk-Based Backup Option, Central Admin Server Option és a SAN Shared Storage Option.
-A UNIX támogatás végleg megszűnt ebben a verzióban, helyette a Linux támogatás került előtérbe.
-Még egy kis kellemetlen hír a végére. A különböző alapverziókban a 2010-es változathoz adtak 5 darab Desktop védelmet. Sajnos az új 2012-es változatothoz ez már nem jár.

Újdonságok voltak a 2010-es verzióban:
-Deduplication Option. Ez egy új option, ami továbbviszi az inkrementális mentés ötletét a nagyobb, több szerveres hálózati esetre. A működés közben ez annyit jelent, hogy egy ügyes katalogizáló eljárással a központi mentőhelyen a már meglévő dokumentumok csak egyszer mentődnek le, ami a több szerveres rendszerek esetében a megszokott redundanciát figyelembevéve hatalmas hely, és időmegtakarításhoz vezethet. Nem mellékesen a mentési eljárásból százmazó katalógus nem vész el, hiszen bármikor újra menteni kell, igy az adminisztrátorok számára kereshetővé teszi a lementett anyagot!
- Granular recovery. Ez egy teljesen új dolog, hogy az Exchange, SQL és Active Directory visszatöltésénél nemcsak darabonként, vagy teljes rendszerként állíthatunk vissza, hanem mondjuk könyvtáranként, vagy felhasználónként is.
-Az újabb Microsoft-os programok támogatása, mint például a Windows 2008 R2, Exchange 2010, és a Windows 7.
-A legújabb lemezes, és szalagos adattárolók támogatása fizikai, vagy virtuális szerveren keresztül egy vezérlő konzolon keresztül, beleértve a Wmvare és MS Hyper-V virtuális rendszereket is.
-Egyszerűen menedzselhetőség.

A kapcsolható Agent-ek: (az alábbi lista a 2010-es változathoz volt érvényes, de lényegében a 2012-es változathoz referenciaént használható.)
-Backup Exec Agent for VMware Virtual Infrastructures: Teljes vagy részleges adatmentés/visszaállítás Vmware-es virtuális környezetben. Egy-egy licence virtuális Host szerverenként akárhány virtuális szerver mentésére képes.
-Backup Exec Agent for Microsoft Hyper-V: Teljes adatmentés/visszaállítás Hyper-V-s virtuális környezetben. Egy-egy licence virtuális Host szerverenként akárhány virtuális szerver mentésére képes.
- Backup Exec Agent for Enterprise Vault: Az Enterprise Vault-hoz készült Agent komoly fejlesztésen ment át. A kereshető visszaállítás sok időt megtakaríthat ezeknek a felhasználóknak. A termékhez szerverenként kell lic-et vásárolni.
-Backup Exec Agent for Active Directory: Az Active Directory-hoz készült Agent főbb újdonsága szintén a csoportosítható, vagy szintezhető visszaállítás, továbbá elképzelhető, hogy a visszatöltés megejthető úgy is, hogy nem szükséges újraindítani a gépet, azaz a tartomány folyamatosan él. A termékből tartományvezérlőnként kell vásárolni a licence-et.
- Backup Exec Agent for DB2: IBM DB2 támogatása. Ez az Agent lehetővé teszi, hogy Windows szerverre mentsünk és onnan visszaállítsunk ilyen rendszert.
- Backup Exec Agent for Lotus Domino Server: A Lotus Domino levelező szerver mentését valósíthatjuk meg ezzel a kiegészítővel. A terméket levelező szerverenként kell vásárolni.
- Backup Exec Agent for Microsoft Exchange Server: Az MS Exchange levelező szerver mentését teszi lehetővé ez a kiegészítő. Itt szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ez a visszaállító rendszer már támogatja az új 64 bites 2010-es verziót is! A licence-et szerverenként kell vásárolni.
-Backup Exec Agent for Microsoft SQL Server: Folyamatos védelem az MS SQL szerver adatbázisokhoz. A program lehetővé teszi, hogy az adott adatbázis visszatöltése máshová történjen, mint ahonnan mentették. A licence-et szerverenként kell vásárolni.
-Backup Exec Agent for Microsoft SharePoint: Ez az Agent a Microsoft Office SharePoint Server 2007 és a Microsoft SharePoint Portal Server 2003 szerverek, Windows SharePoint Services 2.0/3.0 protokoll esetén nyújt mentési lehetőséget. A 2007-es MOSS szervernél mind fizikai, mind szerver-farm, és mind 32 bites, mind 64 bites esetben menthetünk.
-Backup Exec Agent for Oracle on Windows and Linux Servers: Oracle adatbázis támogatás akár Linux alatt is. Idén bekerült a Red Hat és Suse Linux támogatás is, de némelyik régi támogatott Linux verzió viszont kikerült a listából. A terméket szerverenként kell vásárolni.
- Backup Exec Agent for SAP Applications:
- Backup Exec Agent for Windows Systems: Ez a kiegészítő néhány korábbi kiegészítőből olvadt össze. Jellemzői: távoli Windows szerver adatainak az optimalizálása, nyitott állományok védelme helyi, vagy távoli Windows szerveren, automatikus visszaállítás helyi, vagy távoli szalagos mentőegység esetén, folytatólagos lemezvédelem. A terméket szerverenként kell vásárolni.
- Backup Exec Remote Agent for Linux or UNIX Servers: Távoli Linux, Unix szervereket menthetünk/visszaállíthatunk ezzel a kiegészítővel. Támogatott op-rendszerek: Red Hat, Red Flag, Miracle, SUSE, Sun Solaris (SPARC), VMware, HP-UX, NOES SUSE Linux, Solaris 10 Intel-en és AIX. A termékből a menteni kívánt szerverenként kell vásárolni.
- Backup Exec Remote Media Agent for Linux Server:
- Backup Exec Remote Agent for Macintosh Servers: Távoli Macintosh OS X 10.3, 10.4 és 10.5 támogatás. A termékből a menteni kívánt op-rendszerenként kell vásárolni.
- Backup Exec Remote Agent for NetWare Servers: Távoli NetWare szerver mentési lehetőség. A termékből a menteni kívánt szerverenként kell vásárolni.

Option-ök: (az alábbi lista a 2010-es változathoz volt érvényes, de lényegében a 2012-es változathoz referenciaént használható.)
-Deduplication Option. Hatékonyabbá teszi a mentést ez az opció, a redundancia kiszűrésével. Az opció támogatja a különböző mentési stratégiákat, sőt a visszatöltésnél másik media server-t is választhatunk célnak (pl. helyi központból a fő központba). A termékből a deduplikált mentési helyenként kell vásárolni.
-Backup Exec Exchange Archive Option: Ez egy olyan kiegészítő, amivel az Exchange adatokat nem a szerverről mentjük, hanem a teljes szervermentésből. A felhasználóknak pedig lehetőségük van a mentett verzióból kényelmesen keresi, és visszaállítani. A termék a 2003-as és 2007-es Exchange verziókat támogatja. Használatához szükség van egy Exchange-es Agent-re is. A termék 10/100-as csomagokban kapható.
-Backup Exec File System Archive Option: : Ez egy olyan kiegészítő, amivel az adatokat nem a szerverről mentjük, hanem a teljes szervermentésből. A felhasználóknak pedig lehetőségük van a mentett verzióból kényelmesen keresi, és visszaállítani. A termék a Windows 2000, 2003-as 2008, és 2008 R2 op-rendszereket támogatja. A termékből a védendő szerverenként kell vásárolni.
-Backup Exec Advanced Disk-based Backup Option: Lemezes mentési eljárásokat gyorsíthatjuk meg ezzel a kiegészítővel, az erőforrások jobb elosztásával. A terméket szerverenként kell vásárolni.
-Backup Exec Central Admin Server Option: Többszörös Backup Exec Media szerver esetén érdemes ilyet vásárolni, ugyanis ezzel központilag menedzselhető lesz a teljes mentési rendszer.
-Backup Exec Desktop and Laptop Option: Nemcsak a szerverek védelme lehet fontos egy cégnél, hanem desktopok, laptopok védelme is. Kapcsolat esetén ez a kiegészítő folyamatos védelmet biztosít. Nemcsak adatbiztonságot tesz lehetővé, hanem kérhetjük a rendszert, hogy egy szinkronizációs eljárással nézze meg nekünk, hogy az adott állományból van-e frissebb a mentett anyagban, és azt áthozhatjuk magunknak.
-Backup Exec Intelligent Disaster Recovery Option for Remote NetWare Servers: Hiba, vagy új hardverkofiguráció esetén is védelmet nyújt NetWare server esetén ez a kiegészítő.
-Backup Exec Library Expansion Option
-Backup Exec NDMP Option
-Backup Exec Open File Option for Remote NetWare Servers
-Virtual Tape Library Unlimited Drive Option
-Backup Exec Infrastructure Manager2 (powered by Symantec Management Platform)