EViews 13 for Win Standard Edition (Elektr. reg)

Gyártó: IHS
Kiszerelés: letölthető (elektronikus változat)
Várható szállítási határidõ: 2 hét
Jutalompontok: 2823
Bruttó ár: 896,366 Ft
Mennyiség:  Kosárba Tesz
Eviews

Az Eviews egy program, amellyel statisztikai számításokat végezhetünk, statisztikai modelleket, és előrejelzéseket készíthetünk. A programban megjelennek az ehhez szükséges matematikai, grafikus és programozási elemek.

Licencelés:
A termék alapvetően két fajta kiadásban vásárolható meg.
Az egyik az egyszerű teljes változat. Ebben egy örökjog van, de nincs hozzá verziókövetés, és nem is vásárolható hozzá, hanem upgrade-et lehet venni a következő verzióra kicsit olcsóbban, vagy régebbi verzióról is lehet frissíteni, csak kicsit drágábban.
A másik lehetőség a licence-es megoldás. Ebben a legkisebb csomag az 5 felhasználós, és egy év követést tartalmaz a termék. Ehhez évenként kell vásárolni a követést. Nem létezik belőle frissítés, azaz, ha nem hosszabbítjuk, és lejár a követés, akkor elvész az egész, és utána már újra előlről kell kezdeni a vásárlást egy új termékkel.

Kiadások:
A termék alapverzióján felül van egy egy Enterprise verzió is, amelyik az alapverzión felül támogatja az ODBC adatbázis kapcsolatokat (pl. Oracle, Microsoft SQL Server, IBM DB2, vagy Sybase adatbázis támogatás), és nagy on-line adatbázisokhoz való hozzáférést . Természetesen ez nem tartalmaz hozzáférési jogokat, csak a lehetőséget. Hozzáférhetünk olyan adatbázisokhoz, mint például Bloomberg, IHS vagy FactSet adatbázisok. Ezeken kívül az Enterprise tartalmaz két funciót, ami a Standard-ban nincs benne, az egyik az Eviews Database Extension Interface nevű, amivel saját adatkeresőt írhatunk az bármiféle adatbázishoz való hozzáféréshez, és a másik az Eviews Database Object Library, amivel a más programok által generált Eviews adatbázist be tudjuk importálni a saját felületünkre.

További információ a gyártó honlapján.