Veritas Backup Exec Bronze Ed. 1 Front End TeraByte-ra Onpremise Std. Előfizetés és 12 hónap Essential maint. (elektr. reg.)

Gyártó: Veritas
Kiszerelés: letölthető (elektronikus változat)
Várható szállítási határidõ: 1 hét
Jutalompontok: 703
Bruttó ár: 223,266 Ft
Mennyiség:  Kosárba Tesz
Veritas Backup Exec

A termék a különböző fizikai, és virtuális szerverek (esetleg munkaállomások), vagy akár cloud-os virtuális gépek mentésére szolgál. Jelenleg az egyik legrugalmasabb rendszer-visszaállító szoftvernek tekinthetjük, mivel a visszatöltésnél a program alkalmazkodik akár a megváltozott hardverkövetelményekhez is. A gyártó egy egyszerűsített új termékvonalat vezetett be. A korábbi években megismert licencelésre, hogy az alapterékhez külön Agent, vagy Option változatokat kell vásárolni, is van még lehetőség, ha az új licencelés valakinek nem felelne meg.
Alapvetően a terméket két fajta módon lehet licencelni. Az egyik a mentett anyag kapacitása alapján (ezt TB-ban mérik), a másik pedig a mentési instance-ok alapján. (Itt a menteni kívánt Windows, Linux, Unix, NAS instance, akár virtuális gép, vagy felhős virtuális gép, vagy akár a fizikai gép a datacenterben szóba jöhet, mint egy mentési instanse) Ezt tizes licenccsomagokban lehet megvásárolni. Ezen kívül van még egy harmadik lehetőség, de ez csak virtuális gépek esetén jön szóba, ez pedig a VRay Edition. Itt is gyakorlatilag a teljes termékvonal használható de csak a virtuális gépeken belül. Ez a fizikai gép processzorainak a száma alapján licencelődik, ahol a virtuális gépek futnak.

Ezen felül mindegyik kiadás megvásárolható örökös licencben, vagy előfizetésben.

Előre el kell döntenünk, hogy melyik változatot vásároljuk meg, ugyanis később már nem lehet keverni egymással a különböző kiadásokat. A legegyszerűbb ezek közül a Bronze Edition. Ezzel a licenccel gyakorlatilag egy darab sima tape drive-ot tudunk menteni. A következő lépcsőfok a Silver Edition, amely egyrészt már tartalmazza a korábbi években megismert Application and Database Agent képességeit, így például adatbázis szervert is tudunk menteni vele, továbbá Silver Edition támogat 4 sima tape drive-ot vagy physical robotic libraries-t vagy virtual tape libraries-t (VTL) is, akármilyen kombinációban. Ezeken túl még van egy Gold Edition is, amelyik már végtelen tape drive-ot támogat, és a maradék Agent és Option is benne van, amelyik a gyengébb kiadásokból kimaradt. A fenti három fajta kiadás mindegyike megvásárolható kapacitás alapján, vagy instance alapon.
A VRay Edition alapvetően csak a virtuális gépek mentésére szolgál, ezért előjöhet, hogy szeretnénk a vasat is menteni alatta, ezért ez kombinálható a korábbi években megismert Backup Exec Server + Agent + Option modellel. Ilyen esetben érdemes külön ajánlatot kérni.

További információ a gyártó honlapján.