Windows 11 Pro 64-bit Hun. OEI

Gyártó: Microsoft
Kiszerelés: OEM
Várható szállítási határidõ: Egy-három munkanap
Jutalompontok: 218
Bruttó ár: 69,342 Ft
Mennyiség:  Kosárba Tesz
Windows 10 operációs rendszer

A Microsoft jelenleg kapható desktop-os operációs rendszere.
Ahhoz, hogy Windows-hoz jussunk többféle út vezet. Az első legegyszerűbb lehetőség, hogy megvesszük a használati jogát. A másik lehetőség, hogy többféle előfizetésben is benne van a Windows használati jog. Mi most itt az első megoldást járjuk körbe.
A termék alapvetően OEM változatban vásárolható meg. Ebből kettő fajta létezik, a Home és a Professional. Az OEM változatok pontosan egyféle lokalozációt (az árlistánkban a nemzetközi angol, és a magyar szerepel, de mást is lehet rendelni, csak nagyon drágán) és egyféle architektúrát támogatnak (ebből van 32 bites és 64 bites lehetőség). Ezért jól meg kell gondolni a vásárláskor, hogy melyikre lesz szükség, mert később már nem lehet majd a különböző változatok között váltani.
A két fajta OEM közötti legfontosabb különbség, hogy a Home változat nem köthető domain-es hálózatba, de van még pár különbség, mint például a Home-ban nincs benne a bitlocker titkosítási lehetőség, vagy a Hyper-V támogatás. Ezen kívül csak a Prof-ban van benne a Group-Policy szerkesztésének a lehetősége, és a távelérési szolgáltatás.
Korában még létezett indulásnak örökös jogú dobozos változat, de ezt megszűntették.
Miután az OEM változat nem feltétlenül fedi le, amit egy vállalat elvár a Windows-tól, ugyanis, mint látható, az OEM változatnak elég rugalmatlan a licencelése, ezért lehetőség van a Windows licenc formában történő vásárlására is. Ez azonban egy kicsit körülményes, ugyanis a termékből nincs teljes változat, csak upgrade (frissítés). Ez azt jelenti, hogy ha valakinek még egyáltalán nincs Windows terméke, de szeretne licences Windows-t vásárolni, akkor annak először OEM-eket kell vásárolnia, és erről kell frissíteni a licences formára. De mire jó ez az egész? Hát arra, hogy a licencnek rengeteg előnye van. Például, hogy a termék áttelepíthetővé válik, (ráadásul nem vész el a géppel együtt a termék, mint az OEM) továbbá átjárható lesz a nyelvek, vagy a 32 bites, 64 bites változatok között, stb.
A licencből alapvetően két változat létezik, a Professional és az Enterprise. A Professional változat egy egyszerű örökös licencként működik, míg az Enterpise egy Upg/SA formában vásárolható. Ez azt jelenti, hogy a frissítés után kapunk két év használati jogot a termékre, de a két év lejárta után újra, és újra meg kell hosszabbítani a licenc frissentartását, különben elveszítjük az SA által nyújtott előnyöket.

További információ a gyártó honlapján.